Implantaten

Implantaten zijn kunstwortels die echte tandwortels vervangen. Deze worden in de kaak geplaatst en bieden daar houvast voor een kroon, brug of klikgebit. Een implantaat wordt gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal, waardoor het makkelijk vastgroeit in het bot. Meestal is het implantaat van titanium, eventueel voorzien van een keramische buitenlaag.

 


DOWNLOAD DE FOLDER IMPLANTATEN >


Folder Mondmedicentrum Implantaten




WANNEER IS EEN IMPLANTAAT NODIG?

Een implantaat is nodig als één of meerdere tanden of kiezen ontbreken en er geen andere oplossingen zijn. Zo kunnen implantaten bij een kunstgebit nodig zijn om extra houvast te bieden.



IS EEN IMPLANTAAT ALTIJD MOGELIJK?

Bij een volgroeid kaakbot (vanaf ongeveer 21 jaar) kan in principe bij iedereen een implantaat worden geplaatst. Wel dient uw kaak aan enkele voorwaarden te voldoen. Zo moet er voldoende kaakbot zijn en moet het kaakbot gezond zijn. In sommige gevallen is het noodzakelijk om extra bot aan te brengen om meer houvast voor het implantaat te krijgen. Dit kan eigen bot zijn of kunstbot.



WAAR MOET IK VOOR DE BEHANDELING REKENING MEE HOUDEN?

Het is belangrijk dat u de tandarts en implantoloog informeert over welke medicijnen u gebruikt en of u ergens allergisch voor bent.





HOE GAAT DE BEHANDELING IN ZIJN WERK?

De implantoloog maakt een opening in het tandvlees en vervolgens een gaatje in het onderliggende kaakbot. Daarna wordt het implantaat in het kaakbot geplaatst en wordt het tandvlees in principe gehecht. Na enkele maanden kan de behandeling dan worden voltooid. De eerste dagen na de behandeling kunt u het implantaat het beste zoveel mogelijk ontzien, bijvoorbeeld door zacht voedsel te eten.



IS een implantaatBEHANDELING PIJNLIJK?

Onze zorgverleners zijn uiterst bekwaam in het plaatselijk verdoven. Hierdoor doet de behandeling geen pijn.


Download de folder röntgenfoto | verdoving


Meer informatie over verdoving >



HOE LANG DUURT DE BEHANDELING?

De duur van de behandeling hangt af van de complexiteit van de behandeling en het aantal implantaten. De implantoloog kan u daar meer over vertellen. Als het implantaat vastgegroeid is (meestal na een paar maanden), kunnen we beginnen met de kroon, de brug of het klikgebit.



WAAR MOET IK NA DE BEHANDELING REKENING MEE HOUDEN?

Na de behandeling kan er tijdelijk enige zwelling en/of verkleuring van de slijmvliezen, wang en lippen optreden. De implantoloog schrijft u meestal medicijnen tegen de napijn voor. Bij overmatige bloeding, pijn, huiduitslag of een andere reden tot ongerustheid kunt u contact met de implantoloog opnemen.



HOE BELANGRIJK IS REINIGEN NA HET PLAATSEN VAN IMPLANTATEN?

Een goede mondhygiëne is na de behandeling extra belangrijk. Roken en bovenmatig alcoholgebruik hebben een zeer nadelige invloed op het succes van de behandeling. Plak en tandsteen op de implantaten, de kroon, de brug en het kunstgebit kunnen bovendien ontstekingen veroorzaken, die weer kunnen leiden tot verlies van bot en daarmee verlies van het implantaat zelf. Een mondhygiënist licht u daarom goed voor over een goede reiniging van het implantaat en de rest van uw mond.



WAT ZIJN DE RISICO’S VAN DE BEHANDELING?

De kans van slagen van een implantaatbehandeling is zeer groot. Goed onderzoek vooraf maakt de kans op complicaties of mislukkingen minimaal. Het komt slechts een enkele keer voor dat een implantaat niet vastgroeit en moet worden verwijderd.



Behandelkamer tandartspraktijk Mondmedicentrum Tiel Drumpt



WAT ZIJN DE KOSTEN VAN een implantaatBEHANDELING?

De kosten van een implantaatbehandeling zijn afhankelijk van het materiaal waarvan het implantaat gemaakt wordt, de moeilijkheidsgraad van de behandeling, het aantal implantaten dat geplaatst wordt, wat er op het implantaat geplaatst wordt (een kroon, brug of kunstgebit) en of er voorbehandelingen nodig zijn. We maken graag een begroting voor u. Meer informatie over kosten vindt u hier.



WORDen implantaten VERGOED?

Of een implantaatbehandeling vergoed wordt door uw zorgverzekeraar is afhankelijk van uw polis, uw gebitssituatie en de omvang van de behandeling. In sommige gevallen kunt u vergoeding ontvangen vanuit de basis zorgverzekering, in sommige gevallen vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vraag ons gerust om advies. Wij kunnen nagaan wat uw zorgbudget is en hoe hoog uw eventuele eigen bijdrage is.



WElke ALTERNATIEVEN ZIJN ER?

Alternatieven kunnen zijn: conventioneel kroon- en brugwerk, of een gedeeltelijke kunstgebit (zoals een plaatje of een frame). Ook een volledig kunstgebit zonder implantaten behoort tot de alternatieven. We bekijken met u de (on)mogelijkheden en maken graag een begroting voor u.



Open Mond | Mondmedicentrum



kwaliteit van MONDMEDICENTRUM:

- We wegen samen met u zorgvuldig af of een implantaat de juiste keuze is.

- We plaatsen alleen hoogwaardige implantaten.
- Dankzij onze moderne werkwijze bieden we diverse oplossingen.
- Onze tandartsen en de implantoloog werken nauw samen.



GARANTIE mondmedicentrum

Kwaliteit is bij ons altijd het uitgangspunt. Toch kunnen ook wij niet volledig voorkomen dat er soms iets mis gaat. In dat geval kunt u rekenen op een goede garantieregeling. De uitgangspunten hiervoor vindt  u hier. 



MEER INFORMATIE

Voor meer informatie kunt u terecht bij uw tandarts. We vinden het belangrijk dat u precies weet wat we doen (en waarom), dus aarzel niet om uw vragen te stellen.